TAPAHTUMAT

LALLUKAN SUKUSEURA RY:N VUOTUINEN JÄSENKOKOUS

1.9.2018 Lallukan Taiteilijakodissa Lallukassa

Taiteilijakodin perusteellisen entisöinnin  toteuduttua kokoukseen oli saapunut runsaasti yhdistyksemme jäseniä ja sukulaisia. Yhteensä 43 jäsentä ja muita sukulaisia oli iloksemme paikalla.  Lapsia ja nuorempaa väkeä oli tuntuvasti aiempia vuosia enemmän. Myös varsinaisten jäsenten määrä oli kasvanut 50 % aiemmasta kokouksesta ja oli jopa lähes kolminkertainen useisiin edeltäneisiin vuosiin verrattuna.

Sukuseuramme tärkeimpiin tarkoitusperiin kuuluvat mm. suvun perinteiden vaaliminen, suvun juurien tutkiminen ja tutkimuksen  jatkaminen. Tämä kokous antoi selkeitä viitteitä perinteittemme jatkumiseen myös tulevaisuudessa. Sukuseurahan ei ole riippuvainen aatteista tai politiikasta. Yhdistyksen taloudellinen toiminta puolestaan  on pyörii vain jäsenten maksamilla jäsenmaksuilla. Sukuseurana emme pyri voitolliseen tulokseen.

Kokous alkoi varsin juhlavasti. Lallukka-säätiön asiamies Timo Turja esitteli kokousväelle Taiteiliijakodin vaiheita sen perustamisesta, vuodesta 1933 alkaen. Saimme erittäin valaisevan käsityksen Lallukan vaiheista.      Lämmin kiitos vielä Timo Turjalle.

Tilaisuuden vanhin jäsen, 95-vuotias Laila Lallukka lahjoitti Taiteilijakotisäätiölle taiteilijakotisäätiön perustajan Mari Lallukan muotokuvan, jonka oli maalannut v.  1933 Lallukassa asuva taiteilija Albert Gebhard .  Teoksen Säätiön puolesta vastaanotti Timo Turja. Marin kerrotaan hymyilleen Lallukassa vain kerran ja se hymy olisi ikuistettuna tuossa teoksessa.

Tästä jatkettiin kokouksen varsinaisella pääaiheella, virallisella jäsenkokouksella. Kokouksen agenda noudatti normaaleja sääntömääräisiä rutiineja. Niistä mainittakoon jäsenmaksun korottaminen 20 euroon sekä kahden uuden jäsenen valinta hallituksen vahvistukseksi. Aiemmat hallituksen jäsenet valittiin uudelleen. (kts. hallituksen jäsenet).

Seuraavaksi vuorossa oli "vapaata yhdessäoloa."  Jäsenillä oli oiva tilaisuus esitellä itsensä, tutustua toisiinsa sekä mahdollisesti löytää uusia läheisiä sukulaisia. Näin tapahtuikin. Uusia hyvinkin läheisiä sukulaisia löytyi kuten allekirjoittaneelle.  Nykyisen tiukan tietosuojan takia yksi parhaita keinoja tai paikkoja löytää uusia sukulaisia onkin sukukokous.

Tutustuttuamme toisiimme pidettiin arpajaiset. Voitot olivat jäsenten kokoukseen tuomia palkintoja. Arpajaisten onnettareksi lupautui Kevät-tyttönen. Hän toikin iloisella olemuksellaan oman piristyksensä kokoukselle. Kiitos myös Kevät-tyttöselle.

Lounaan kokoukselle oli loihtinut Lallukan oma ravintoloitsija. Erinomaisen lounaan parissa oli mukava jutustella uusien sukulaisten kanssa.

Iloinen sorina siivitti maittavaa ja runsasta lounasta.

Tilaisuuden päätteeksi meillä oli ilo päästä tutustumaan kuvanveistäjä Tommi Toikan ateljeehen. Hän oli lupautunut kertomaan työstään kuvanveistäjänä sekä asumisestaan Lallukassa. Myös ateljeensa historiasta saimme tietää, että mm Tove Janssonin isä oli jaikoinaan asunut Tommin nykyisessä ateljeessa.

Nelituntinen kokous vierähti aivan liian nopeasti. Hallituksen saaman palautuksen mukaan kokous saavutti tarkoituksensa ollen sekä viihdyttävä että asiallinen. Kokous oli myös lämminhenkinen ja kertoi suvun historiasta, syvensi sukulaistietoutta ja antoi runsaat eväät  pidempimatkalaisillekin.

LÄMPIMÄT KIITOKSET KAIKILLE KOKOUKSEEN OSALLISTUNEILLE.

Seuraava kokouksemme onkin sukuseuran 30-vuotiskokouksen yhteydessä.

TUUTHA SIEKII MUKKAA!

Raija Lallukka-Kinnunen

Sukuseuran jäsenkokous pidettiin 20.5.2017 Lahden Sibelius-talolla

Sibeliustalon oma  opas esitteli kokouksen aluksi meille taloa ja sen sointuvaa konerttisalia. Sibelius-taloyllätykseksemme löytyy niin monesta kaupungista,  Lahdestakin.Hyvällä paikalla ja

komea ympäristö.

Kokouksessa sujui aiempin kokousten tapaan siis leppoisasti ja karjalaisella rempseällä juttelulla. Hallitukseen saatiin yksi kolmekymppinen ja kokouksessa normaalisti käyvien määrä lähes kaksinkertaistui,  hallituksen iloksi. Toivomme vielä joukkoomme ainakin yhden hovimäkeläisen lisää. Rautulainen Lea palasi hallitukseen. Nyt jäseniä on kuusi uusien ääntöjen mukaiseti. Hallituksen yhteystiedot    löytyvät  myöhemmässä osiossa.

Kaikki kokouksen  jäsenet olivat hyvin tyytyväisiä sekä paikan  että lounaan suhteen. Palvelu toimi ja oli huippua.

Kun vielä tunnelma saatiin korkealle,   tutustumalla uusiin henkilöihin sekä heidän kertomuksiinsa, totesimme lähes jokainen, että kokous oli erittäin onnistunut.  Paljon muutakin ohjelmaa oli suunnniteltu, mutta ylenpalttinen tarjoilu sekä iloinen karjalainen sorina täytti koko

muun ohjelman, Lisäksi sovittiin entistä isommalla porukalla menosta Karjalan kesäjuhlille Jyväskylään. Erityiskiitos Matille, joka muutaman kerran on etsinyt meitä kesäjuhlilla.Nyt löytyi paikka ja tavataan Kesäjuhlilla.

Loppukesästä tai alkusyksystä sovittiin pidettäväksi jäsenten tapaaminen täysin vapaan seurustelun merkeissä. Joku pieni matkakin on mahdollinen .(päiväristeily tms.)

Jos kiinnostaa jokin päivän pituinen pikkuristeily tms, tule mukaan ja ota yhteyttä ajoissa.  Tapaamispaikka ilmoitetaan myöhemmin kotisivuillamme

Olipa mieluisa tapaaminen Lahdessa.

Kiitos jokaiselle mukana olleelle.

Raija