TAPAHTUMAT

Kuva Lallukan Taiteilijakodissa 1.9.2018
Vasemmalla Laila Lallukka, keskellä Liissa Lallukka
ja oikealla Timo Turja

LALLUKAN SUKUSEURA RY:N VUOTUINEN JÄSENKOKOUS

1.9.2018 Lallukan Taiteilijakodissa Lallukassa

 

Taiteilijakodin perusteellisen entisöinnin  toteuduttua kokoukseen oli saapunut runsaasti yhdistyksemme jäseniä ja sukulaisia. Yhteensä 43 jäsentä ja muita sukulaisia oli iloksemme paikalla.  Lapsia ja nuorempaa väkeä oli tuntuvasti aiempia vuosia enemmän. Myös varsinaisten jäsenten määrä oli kasvanut 50 % aiemmasta kokouksesta ja oli jopa lähes kolminkertainen useisiin edeltäneisiin vuosiin verrattuna. 

Sukuseuramme tärkeimpiin tarkoitusperiin kuuluvat mm. suvun perinteiden vaaliminen, suvun juurien tutkiminen ja tutkimuksen  jatkaminen. Tämä kokous antoi selkeitä viitteitä perinteittemme jatkumiseen myös tulevaisuudessa. Sukuseurahan ei ole riippuvainen aatteista tai politiikasta. Yhdistyksen taloudellinen toiminta puolestaan  on pyörii vain jäsenten maksamilla jäsenmaksuilla. Sukuseurana emme pyri voitolliseen tulokseen.

Kokous alkoi varsin juhlavasti. Lallukka-säätiön asiamies Timo Turja esitteli kokousväelle Taiteiliijakodin vaiheita sen perustamisesta, vuodesta 1933 alkaen. Saimme erittäin valaisevan käsityksen Lallukan vaiheista.      Lämmin kiitos vielä Timo Turjalle.

Tilaisuuden vanhin jäsen, 95-vuotias Laila Lallukka lahjoitti Taiteilijakotisäätiölle taiteilijakotisäätiön perustajan Mari Lallukan muotokuvan, jonka oli maalannut v.  1933 Lallukassa asuva taiteilija Albert Gebhard .  Teoksen Säätiön puolesta vastaanotti Timo Turja. Marin kerrotaan hymyilleen Lallukassa vain kerran ja se hymy olisi ikuistettuna tuossa teoksessa.

Tästä jatkettiin kokouksen varsinaisella pääaiheella, virallisella jäsenkokouksella. Kokouksen agenda noudatti normaaleja sääntömääräisiä rutiineja. Niistä mainittakoon jäsenmaksun korottaminen 20 euroon sekä kahden uuden jäsenen valinta hallituksen vahvistukseksi. Aiemmat hallituksen jäsenet valittiin uudelleen. (kts. hallituksen jäsenet).

Seuraavaksi vuorossa oli "vapaata yhdessäoloa."  Jäsenillä oli oiva tilaisuus esitellä itsensä, tutustua toisiinsa sekä mahdollisesti löytää uusia läheisiä sukulaisia. Näin tapahtuikin. Uusia hyvinkin läheisiä sukulaisia löytyi kuten allekirjoittaneelle.  Nykyisen tiukan tietosuojan takia yksi parhaita keinoja tai paikkoja löytää uusia sukulaisia onkin sukukokous. 

Tutustuttuamme toisiimme pidettiin arpajaiset. Voitot olivat jäsenten kokoukseen tuomia palkintoja. Arpajaisten onnettareksi lupautui Kevät-tyttönen. Hän toikin iloisella olemuksellaan oman piristyksensä kokoukselle. Kiitos myös Kevät-tyttöselle.

Lounaan kokoukselle oli loihtinut Lallukan oma ravintoloitsija. Erinomaisen lounaan parissa oli mukava jutustella uusien sukulaisten kanssa. 

Iloinen sorina siivitti maittavaa ja runsasta lounasta. 

 

Tilaisuuden päätteeksi meillä oli ilo päästä tutustumaan kuvanveistäjä Tommi Toikan ateljeehen. Hän oli lupautunut kertomaan työstään kuvanveistäjänä sekä asumisestaan Lallukassa. Myös ateljeensa historiasta saimme tietää, että mm Tove Janssonin isä oli jaikoinaan asunut Tommin nykyisessä ateljeessa.

Nelituntinen kokous vierähti aivan liian nopeasti. Hallituksen saaman palautuksen mukaan kokous saavutti tarkoituksensa ollen sekä viihdyttävä että asiallinen. Kokous oli myös lämminhenkinen ja kertoi suvun historiasta, syvensi sukulaistietoutta ja antoi runsaat eväät  pidempimatkalaisillekin.

LÄMPIMÄT KIITOKSET KAIKILLE KOKOUKSEEN OSALLISTUNEILLE.

Seuraava kokouksemme onkin sukuseuran 30-vuotiskokouksen yhteydessä.

TUUTHA SIEKII MUKKAA!

 

Raija Lallukka-Kinnunen

Sukuseuran jäsenkokous pidettiin 20.5.2017 Lahden Sibelius-talolla

 

Sibeliustalon oma  opas esitteli kokouksen aluksi meille taloa ja sen sointuvaa konerttisalia. Sibelius-taloyllätykseksemme löytyy niin monesta kaupungista,  Lahdestakin.Hyvällä paikalla ja

komea ympäristö.

Kokouksessa sujui aiempin kokousten tapaan siis leppoisasti ja karjalaisella rempseällä juttelulla. Hallitukseen saatiin yksi kolmekymppinen ja kokouksessa normaalisti käyvien määrä lähes kaksinkertaistui,  hallituksen iloksi. Toivomme vielä joukkoomme ainakin yhden hovimäkeläisen lisää. Rautulainen Lea palasi hallitukseen. Nyt jäseniä on kuusi uusien ääntöjen mukaiseti. Hallituksen yhteystiedot    löytyvät  myöhemmässä osiossa.

Kaikki kokouksen  jäsenet olivat hyvin tyytyväisiä sekä paikan  että lounaan suhteen. Palvelu toimi ja oli huippua.

Kun vielä tunnelma saatiin korkealle,   tutustumalla uusiin henkilöihin sekä heidän kertomuksiinsa, totesimme lähes jokainen, että kokous oli erittäin onnistunut.  Paljon muutakin ohjelmaa oli suunnniteltu, mutta ylenpalttinen tarjoilu sekä iloinen karjalainen sorina täytti koko

muun ohjelman, Lisäksi sovittiin entistä isommalla porukalla menosta Karjalan kesäjuhlille Jyväskylään. Erityiskiitos Matille, joka muutaman kerran on etsinyt meitä kesäjuhlilla.Nyt löytyi paikka ja tavataan Kesäjuhlilla.

 

Loppukesästä tai alkusyksystä sovittiin pidettäväksi jäsenten tapaaminen täysin vapaan seurustelun merkeissä. Joku pieni matkakin on mahdollinen .(päiväristeily tms.)

Jos kiinnostaa jokin päivän pituinen pikkuristeily tms, tule mukaan ja ota yhteyttä ajoissa.  Tapaamispaikka ilmoitetaan myöhemmin kotisivuillamme

Olipa mieluisa tapaaminen Lahdessa.

 

Kiitos jokaiselle mukana olleelle.

 

Raija

                                     

 

 

KUTSU LALLUKAN SUKUSEURASN 30-VUOTISJUHLAAN/JÄSENTEN KOKOUKSEEN 7.9.2019 KLO 13.00.

PAIKKA: LALLUKAN TAITEILJAKOTI, APOLLONKATU 13 HELSINKI.

 

Kutsu jäsenkokoukseen on lähetetty kaikille Sukuseuran jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille.

Jos olet maksanut jäsenmaksusi, etkä ole saanuit kutsua, laita muuttuneet yhgteystietosi Raijalle.

Mikäli olet Lallukka tai Lallukan sukulainen, olet tervetullut juhlaamme/kokoukseemme.

Tilaisuudessa voit myös msaksaa jäsenmaksusi, jolloin olet oikeutettu  uuden hallituksen vaaliin.

Täten kutsumme Sinut kokoukseemme, jonka ohjelmasta mainittakoon mm:

                                          Maukas ja runsas buffet-lounas

                                          Taikurin esitykset lapsille jsa lapsenmielisille

                                          Arpajaiset

                                          Musiikkiesityksiä (kvintetti)

                                          Vapaata yhdessäoloa

 

Lounaan hinta 30 € toivotaan maksettavaksi tilillemme etukäteen, voimassaoleville tileillemme

vahvistaaksemme sitovan ilmoittautumisesi juhlaan. Maksu lsapsille 5,12 v on 15 € , alle 5 v ilmaiseksi.

 

Tilaisuudessa muistellaan sukuseuran 30-v alkutaipaleita perustajajäsenien sekä vanhempien

Sukuseuran jäsenten kanssa ja luodaan uusia suuntaviivoja tulevaisuudelle.

 

Ilmoittaudu Liisalle:  liisaTlallukka/at)@gmail.com tai Raijalle raija.lallukka(at)kolumbus.fi 25.8.2019 mennessä.

 

SIE OOT LÄMPIMÄST TERVETULT MEI 30-VUOTISJUHLAA.

 

 

 

 

 

JÄSENKOKOUS JA LALLUKAN SUKUSEURAN 30-VUOTISJUHLA 

                    LALLUKAN TAITEILIJAKODISSA  7.9.2019

 

 

  Kokouksen avasi hallituksen puheenjohtaja Martti Similä toivottaen kaikki läsnäolijat

  tervetulleiksi. Paikalle oli saapunut 48 henkilöä, mitä nykyisen, kovin kiireisen elämänmenon 

  takia on pidettävä erittäin hyvänä.

 

 Kokouksen avauksen jälkeen hallituksen kauimmin,  varsinaisena jäsenenä toimiva Raija   Lallukka-Kinnunen piti juhlapuheen.

 

Puheensa aluksi Raija totesi ikäväkseen, että vuosi sitten kokouksessa mukana ollut Laila

Lallukka, silloin sukuseuran iäkkäin jäsen, oli menehtynyt 96 vuoden ikäisenä. Vietettiin hil-

jainen hetki muistellen kiitollisina hyvin pitkäaikaista ja aktiivista jäsentämme Lailaa.

 

Koska kokous oli myös 30-vuotisjuhla, puheessa käytiin läpi Sukuseuramme vaiheita aina perustamiskokouksesta alkaen. Oli aika ja aiheellista muistaa edesmenneitä sekä läsnäolevia

yhdistyksemme perustajajäseiä. Läsnäolleille perustajajäsenille sekä muille eri tavoin ansioi-

tuneille henkilöille ojennettiin kiitoksena ruusut.

 

Seuramme ensimmäinen vuosikymmen käynnistyi ripeästi. Kehitys oli edistyksellinen,

 mutta silti maltillinen ja harkittu.  Sukuseuralle tyypillisimmät, ajan ja toiminnan kannalta 

tärkeät elementit saatiin valmiiksi. Seuran toimintakyky oli hyvä ja talous kohtalainen. Sukuseuran toimiessa pelkillä jäsenmaksuilla ja jäsenistön ollessa varsin vähälukuinen oli edessä merkittävä jäsenistön lukumäärän kasvattaminen.

 

Paitsi jäsenistön kasvu, ja sen mukanaan tuoma vaatimus saada esiin jälkipolville tietoa

juuristaan leimasivat toista vuosikymmentä sukuseuran kehityksessä. Siihenastisista

tärkeimmistä julkaisuista ja saavutuksista mainittiin sukukirja, matrikkelin kokoaminen ja siten saatujen tietojen päivittäminen jäsenille.

 

Kolmas vuosikymmen seurasi puolestaan jokseenkin seestyneen ihmisen elinkaaren kehitys-

mallia. Digikauden räjähdyksenomainen mukaantuleminen kaikkeen inhimilliseen toimintaan

toi seurallemme omat haasteensa. Niistä selvittiin erittäin hyvin. Puheessaan Raija lupasi kaikille jäsenille suuntautuvan viestinnän myös tulevaisuudessa toimivan kaikkien jäsenten haluamalla tavalla.  Tavallisena postina toimitettava viesti säilytetään  iäkkäämpiä jäseniä palvellen,  sillä juuri heiltähän kaikki hyvä seurassamme on peräisin.

 

Sukuseuran tulevaisuus siis vaikuttaa positiiviselta. Juuri ennen kokousta sukuseuraamme oli liittynyt kaksi alle kolmekymppistä jäsentän joista toinen ehätti itse asiassa jo kokoukseenkin. Suku jatkuu ja Sukuseura suvun yhteisten asioiden keskeisenä ja kokoavana  voimana.

Puheen päätteeksi käytiin läpi Lallukka-nimen ilmeneminen Suomessa eri aikakausina ja eri paikkakunnilla. Olihan nimemme harvinainen ollen tilastoissa vasta sijalla 2300.

Vuonna 2018 Lallukoita oli tilaston mukaan 359 henkilöä vastaavan luvun vuonna 1970 ollessa sama.

 

Puheen jälkeen oli vuorossa varsinainen jäsenkokous, jonka pääasiat olivat edellisen vuoden tuloksen ja toiminnan hyväksyminen sekä uuden hallituksen valinta.  Jäsenkokous hyväksyi edellisen vuoden sääntömääräiset asiat.

 

Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Raijan ehdotuksesta Leena Rinne.

Leena on toiminut aiemmin sukuseuran hallituksen varsinaisena jäsenenä. Hallitus toivottaa Leenan sydämellisesti tervetulleeksi johtamaan seuraamme. Nyt oli naisen vuoro toimia Lallukankin Sukuseuran johtotehtävissä, olihan tilastojen mukaan jäsenistä puolet sekä miehiä että naisia.  Hallituksen muut varsinaiset jäsenet on ilmoitettu toisaalla kotisivuillamme osiossa; hallitus.

 

Juhlakokouksen ehdottomat huippukohdat olivat taikurin sekä musiikkiorkesterin esitykset.

Taikurisukua oleva sukulaisemme Sara esitti hämmästyttäviä temppujaan, joita sopi todella

ihmetellä. Sara hauskutti niin lapsia kuin lapsenmielisiäkin.

 

5-jäseninen hyvin ansiokkaista oboe-soittajista koostuva , Solistiyhtye Emeriitti,  viihdytti

yleisöä korkealla ammattitaidollaan. Saimme nauttia useista musiikkikappaleista. Kun kappalevalinta oli erittäin onnistunut ja tulkinta korkeatasoinen, ei voinut kuin nauttia 

ja innostua korkeatasoisesta taiteesta.

 

Tilaisuus muodostui juuri niin juhlalliseksi, kuin 30-vuotias Sukuseuramme toivoa saattoi.

(eään arvostetun jäsenen kiitos kokoustoimikunnalle). 

 

LÄMMIN KIITOS KAIKILLE OSANOTTAJILLE SEKÄ ESIINTYJILLE .

 

Tapaamisiin sukukokouksissa.

 

Raija Lallukka-Kinnunen

hallituksen varsinainen jäsen